duminică, 3 mai 2009

Duminica

Ce facem duminica?
Duminica in general ne odihnim. Mancam mai mult decat de obicei, bem ceva si apoi dormim. Asta ar fi o zi de duminca standard.
Ca se intampla acasa sau la munte sau la mare sau la tara, asta depinde de bunastarea fiecaruia.
Eu am facut un gratar in bucatarie. Stau la bloc. Nu va recomand gratarul Tefal albastru. Este foarte subtire ca tabla si se arde repede. Am facut mici, carnati si friptura. Se gasesc la casoleta toate odata. Au iesit excelent. Am avut langa si o salata de primavara, un pahar de tarie inainte si un pahar de vin dupa, si totul a fost excelent. Va recomand cu caldura, mai ales duminica, atunci cand iei o pauza dupa o saptamna incarcata.
Stau la bloc. Parca am mai spus-o. Imi pregatesc mancarea in general in bucatarie si cu hota pornita. Urasc mirosul de mancare pe scara si mai ales pe cei care fumeaza pe scara blocului. Am fumat 21 de ani si m-am lasat de 3. Mai am pe cineva in familie care fumeaza dar nu ma deranjeaza. Ma deranjeaza cei care fumeaza pe scara sau care fumeaza pe geam si imi arunca scrumul pe geamul meu. Eu stau mai jos cu un etaj sau doua. e de-a dreptul scarbos cand gasesc pervazul plin de scrum. Ce sa le spun ca nu au cei sapte ani de acasa? Nu au sapte ani cate sapte generatii de acasa. Asta e ca in bancul cu imparatul care statea peste sapte mari si peste sapte munti si sapte mari si sapte paduri (poate nu chiar in ordinea asta) si intr-o zi se trezeste si stand pe balcon uitandu-se in zare zice: Ba, da' departe mai stau. Asa sunt si astia. Departe. de civilizatie, de bun simt. Ajunge pentru azi cu rautatile. Si pentru ca imi place sa gatesc Hai sa scriu si o reteta:
Oua ochiuri
Se iau doua oua (trei, patru , etc) (daca esti de etnie roma - se fura doua oua) si se sparg in tigaia cu ulei incins. Se pot face si in tigaia de teflon fara ulei, dar au alt gust. Se presra un pic de sare si de piper. Se arunca cu lingura putin ulei pe galbenus pana cand face o crusta alba deasupra. Daca ii faci in teflon le intorci pentru a face crusta. Cand le scoti pe farfurie arunci cateva firisoare de cascaval sau de branza deasupra. Treaba e sa fie fierbinti ouale sa se topeasca frumos cascavalul. Serveste tot timpul cu o leguma langa. Fie rosie, castravete, ceapa, ridiche, varza, orice sa alunece usor oul. Cum spune reclama: mancatul asta nu este asa de usor.
Toate cele bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu