luni, 4 mai 2009

Luni













Lunea nici iarba nu creste. Toata lumea este suparata ca incepe o noua zi de lucru. Dar astazi este o zi superba.
Si ca sa intri intr-o alta atmosfera decat cea a zilei de luni iti recomand sa gatesti. Sau daca te tin baierele pungii sa faci cumparaturi. Astazi nu este nimeni prin magazine. Ma refer la mall-uri, supermarketuri sau hiperm…
Inainte sa-ti spun ce am gatit am sa-ti spun ce am citit azi: Base a fost cu Geoana la muls de oi iar Crin s-a ofticat, Steaua a trecut pe 4, iar Dinamo nu mai are portar, astia de la PLUS vor sa mai angajeze 500 de oameni, azi am primit de la EJobs 235 oferte de munca (asa ca sa nu se mai planga lumea ca nu e de munca in Romania pe criza asta), [trimiteti un CV pe EJobs si sigur va veti gasi un loc de munca], blocaje pe drumul de la munte spre Bucuresti, a era sa uit, l-au omorat pe handicapatul ala de la Brasov care le-a ucis pe fetele alea doua, taximetristu’ parca ii zicea.
Hai sa si gatim ceva:
Aripoare de pui picante cu susan
Ingrediente: aripoare de pui (cate vrei sa mananci, de obicei la casoleta sunt in jur de 10), pesmet, susan, boia de ardei iute si dulce, oua (cel putin 3), pasta de paprika, mac, sare, piper, mustar, ulei pentru prajit.
Dezgheata aripioarele, spalale si apoi parlestele. Trebuie sa le cureti toate tuleiele. Apoi da-le intr-un clocot in apa cu putin delikat. Le speli bine si le lasi la scurs. Intr-un castron bati bine ouale cu sare, piper, mustar si pasta de paprika (sa pui pasta cat suporti de picant), in altul pui pesmet, iar in altul susanul cu macul, boiaua dulce si iute, si asterne si un pic de pesmet sa nu se lipeasca. Inmoi aripile in ou (eu le tai in 3 ) apoi prin pesmet, inca odata prin ou apoi prin amestecul de susan, mac, boia.
Incinge bine uleiul. Rastoarna usor fiecare bucata in ulei si las-o sa se rumeneasca pe fiecare parte pana are culoarea mustarului, nu mai mult. Scoate-le pe o farfurie cu un servetel pe ea sa se scurga de ulei.
Le servesti cu ce vrei langa: cartofi prajiti, salata, mustar, salata de muraturi.






Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu